
איך מתחילים?
תהליך ההערכה
הפנייה לאבחון ריפוי בעיסוק נעשית לרוב בהמלצת רופא המשפחה, גננת/ מחנכת, אחות טיפת חלב או מיוזמתם של הורי הילד.
תהליך ההערכה כולל שיחה טלפונית ראשונית אתכם ההורים, שליחת שאלוני הכרות, מפגש פרונטלי עם הילד בקליניקה וכן איסוף מידע מהמסגרת החינוכית.
מפגשי האבחון נערכים באוירה משחקית ונעימה, בה יבואו לידי ביטוי יכולותיו של ילדכם בתחומי ההתפתחות השונים. בסיום התהליך יתקיים מפגש אתכם ההורים לסיכום ממצאי ההערכה ומתן המלצות להמשך. כמו כן, יועבר דוח אבחון מפורט ומקיף.
ומה עושים בפועל?
תהליך הטיפול
על פי המלצות וממצאי האבחון, תבנה לילדכם תכנית טיפולית אישית. התוכנית תמליץ
אם ילדכם יתרם מטיפול יחידני או קבוצתי וכן תעריך את אופי ומספר הטיפולים הנחוצים לו.
במידה והומלץ על טיפול פרטני, תקבע לילדכם שעת טיפול שבועית בת 45 דקות.
במהלך מפגשנו, נחשף למגוון רב של פעילויות ומשחקים לקידום מיומנויות המוטוריקה הגסה והעדינה, היבטים תחושתיים, תפיסתיים וקשביים, בהתאם למטרות הטיפול שנקבעו באבחון.
אנו מאמינים כי למידה המונעת מתוך מוטיבציה פנימית של הילד היא המהירה, היעילה והמשמעותית ביותר. על כן, דרך אופיו ותחומי העניין הייחודיים של ילדכם, יותאם מערך טיפול אישי לקידום התפתחותו והשגת מטרותינו.
גישתנו הטיפולית משלבת שיטות טיפוליות קלאסיות וחדשניות כאחד, תוך הקפדה על רמה מקצועית גבוהה ביותר.
לאורך התהליך הטיפולי, ילדכם יתנסה בתחומים המאתגרים לו באופן מדורג ומתווך, תוך שימוש באמצעים יצירתיים המניעים אותו לפעילות. על ידי כך, ישוכללו ויקודמו יכולותיו הביצועיות במקביל לתחושת הצלחה וסיפוק.
תחומי הטיפול

מה עושים בטיפול
ויסות חושי
ילדכם נמנע ממגע עם חומרים רטובים או מלכלכים? מציג בררנות במזון? נראה שמחפש תנועה ומגע בכל עת? אינו מביע כאב לאחר נפילה חזקה?
יכולת קליטת המידע ממערכות החוש, עיבודו ופירושו, מאפשרת לאדם תגובה מותאמת ומסתגלת בסביבתו, זאת על אף הגירויים הרבים המקיפים אותו.
על כן, ילדים עם קשיים בוויסות חושי עשויים לחוות קושי בביצוע עיסוקים כגון: התארגנות בוקר, משחק, למידה והשתתפות חברתית.
טיפול הריפוי בעיסוק יזמן מגוון התנסויות מוטוריות לשם חיזוק השרירים האינטרינזיים בכף היד, שכלול אחיזות עדינות, מניפולציה תוך ידנית, העלאת סיבולת ועוד.
מה עושים בטיפול
מוטוריקה עדינה
מוטוריקה עדינה מתארת את פעילות שרירי כף היד המשמשים לתפעול חפצים ולתפקוד בפעילויות יומיומיות כגון: כפתור, השחלה ועוד.
ילדים עם קושי בתחום זה לרוב ימנעו מביצוע משימות מוטוריות עדינות (כגון: התנסות במשחקי בנייה והרכבה, גזירה, רכיסת רוכסן וכדומה) או שיבצעו אותן באיכות, קצב ורמת דיוק נמוכה.


ילדים עם קושי בתחום זה לרוב ימנעו מביצוע משימות גרפיות כגון פעילות יצירה בגן, או שיבצעו אותן באיכות, קצב ורמת דיוק נמוכה.
ילדים בגילאי בית ספר עשויים להציג קושי בכתיבה ובהתארגנותה.
במקרים אלו, ישנה חשיבות להערכה וטיפול ריפוי בעיסוק בשלבים מוקדמים.
מה עושים בטיפול
גרפו-מוטוריקה
גרפו-מוטוריקה הינה מיומנות המאפשרת שימוש בכלי הכתיבה לשם ציור, צביעה וכתיבה.
מיומנות זו מורכבת משילוב של תפיסה חזותית-מרחבית וכן תפקוד מוטורי ותחושתי.
התנסות בפעילות גרפו-מוטורית משמשת כאפיק להבעה עצמית, משמעותית לשכלול אחיזת כלי הכתיבה ומהווה הכנה עתידית לכתיבה. בשל כך, הינה דרישה בעלת נפח רב במהלך יומו של הילד בגן.
תשתית גופנית בשלה הינה הבסיס ליציבה ממושכת הנדרשת לשם משחק, חקירה וביצועים ידניים איכותיים.
על כן, ישנה חשיבות רבה לחיזוק התשתית הגופנית לשם תמיכה ביציבת הילד.
טיפול הריפוי בעיסוק יזמן מגוון התנסויות מוטוריות במרחב לשם חיזוק פלג הגוף העליון, שכלול מיומנויות שיווי המשקל, שיפור התכנון המוטורי ועוד.
מה עושים בטיפול
מוטוריקה גסה
מוטוריקה גסה הינה השימוש במערכת השריר-שלד וקבוצות שרירים גדולות לצורך תנועה מכוונת מטרה וביצוע פעולה פיזית כגון: קפיצה, ריצה, מסירת כדור, טיפוס, זחילה וכדומה.
קשיים במוטוריקה גסה עשויים להתבטא בסרבול מוטורי, קושי בתכנון התנועה, קשיי יציבה ושיווי משקל ועוד. במצבים אלו, הילד עשוי להציג התנסות מועטה בגני השעשועים ובחצר, התעייפות מהירה מפעילות מוטורית ואף נטייה לנפילות.


תפקודים ניהוליים משפיעים במידה רבה על יכולתו של הילד ליזום, לתכנן, להתמיד בפעילות ולעשות שימוש יעיל בזכרון העבודה במהלכה. כמו כן, משפיעים על ויסותו הרגשי של הילד ותפקודו החברתי-לימודי.
טיפול הריפוי בעיסוק יתמקד בתרגול והטמעת אסטרטגיות להארכת טווחי הקשב והריכוז של ילדכם. כמו כן, יתמוך ברכישת הרגלי עבודה יעילים כגון: תכנון, ארגון, בקרה עצמית ופתרון בעיות.
בקליניקה מתקיימים טיפולי COG-FUN ע"י מרפאות בעיסוק מורשות וכן טיפולי POET לילדים המאובחנים עם הפרעת קשב וריכוז.
מה עושים בטיפול
קשב ותפקודים ניהוליים
קשיי קשב וריכוז הינם מאפיינים להפרעה נוירו-התפתחותית הכוללת לקות ברמות הקשב והעשויה לשלב היפראקטיביות ואו אימפולסיביות. ההפרעה מאופיינת בתסמינים נרחבים כגון: נטייה למוסחות, חולמנות, התנהגות לא מ סתגלת ועוד.
קשיי התארגנות ותכנון המאפיינים ילדים עם קשיי קשב, נובעים רבות גם ממערכת רחבה יותר המכונה תפקודים ניהוליים. תפקודים אלו מאפשרים לאדם לנהל ולכוון את מעשיו, באופן מתוכנן ומבוקר בסביבתו.